2021-02-07 11:12:03• hírek • Közlemény

A hazai utazók a dézsával rendelkező kulcsosházakat vadásszák Valentin-napra

A szállásadók állítása szerint a Valentin-nappal együtt február végre meghozza azt a rég várt forgalomnövekedést, amely elrugaszkodik az eddigi hónapoktól. Függetlenül attól, hogy Valentin-napot vagy a tavasz kezdetét ünneplik, az utazók általában a dézsás szálláshelyeket keresik a Travelminit oldal foglalási adatai szerint.

A legkeresettebb helyek februárra a sípályák vagy szánkózóhelyek közelében található hegyvidéki kulcsosházak, amelyek iránt az érdeklődés tavalyhoz képest megkétszereződött.

A dézsa a belföldi utazások sztárja

Noha nálunk hagyományosan nem igazán ünneplik a Valentin-napot, idén a foglalók figyelme februárban a többek között dézsával szolgáló szálláshelyek felé irányult. Tavalyhoz képest 2021 januárjában az érdeklődés 68%-kal nőtt ez iránt a szállástípus iránt. A szállásfoglaló oldal 517 dézsával rendelkező szálláshelye közül a legtöbb Kovászna, Hargita, Maros megyében található, melyeket a Partium és Máramaros követ.

A legtöbb utazót a kulcsosházak érdeklik, a januárban lefoglalt kulcsosházak száma az előző évhez képest 86%-kal nőtt. A Travelminit szakemberei szerint az említett növekedés fő okai, hogy a kulcsosházak elszigetelten, a természetben, távol a tömegtől helyezkednek el, és teljes egészében kivehetőek.

Egy dézsázást tartalmazó szálláscsomag átlagára 2 fő számára 540 lej

Egy romantikus, egyéb szolgáltatásokat is, mint például dézsát magába foglaló, 2 fős csomagra az utazóknak átlagosan 540 lejt kell költeniük. Amennyiben hosszabb pihenést választanak, akár 4 éjszakát, átlagosan 964 lejre számíthatnak. Ugyanakkor azok, akik családosan szeretnének utazni, egy 2 éjszakás csomagra átlagosan 623 lejt fizetnek 2 felnőtt és 2-3 gyerek esetén, illetve 1.237 lejt egy 4 éjszakás csomagra.

A Travelminit szállásfoglaló oldal becslése szerint a foglalások csúcsidőszaka február 26-28. (Dragobete) hétvégére tehető, amelyet számban a február 12-14. hétvége követ.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: